Skip links

Cycle European

Despre Noi

Compania noastra s-a infiintat ca entitate juridica la finele anului 2004. Activitatea CYCLE EUROPEAN a inceput in februarie 2005, principalele activitati desfasurate fiind serviciile de promovare a produselor financiar-bancare, in principal carduri de credit si credite de nevoi personale si serviciile de incasare a creantelor bancare si nonbancare.

Din septembrie 2008 Cycle European este parte integranta a Grupului ICAP. Acesta este unul dintre cele mai mari grupuri regionale de servicii pentru afaceri din Sud – Estul Europei si este organizat pe baza a 5 mari segmente de business, oferind clientilor sai servicii de :

  • Debt Collection – prin Cycle European
  • Business Information
  • Business Directories
  • Management Consultants
  • HR Outsourcing

Din dorinta de a ne diferentia de celelalte companii, am dezvoltat un sistem de management al calitatii, care are ca scop imbunatatirea continua a nevoilor interne, si care indeplineste standardul ISO 9001 certificat de catre TUV HELLAS S.A.

In ceea ce priveste resursele umane, in prezent Cycle European SRL dispune de peste 260 de angajati.

Avand avantajul know how-ului si cu un management inteligent al resurselor umane CYCLE EUROPEAN a reusit sa se impuna in peisajul economic autohton ca un partener de incredere si succes, caracterizat prin dinamism, entuziasm, adaptabilitate si profesionalism.

Referitor la activitatea desfasurata pana acum ne mandrim cu faptul ca am reusit sa ne atingem obiectivul, am reusit sa devenim prima optiune pentru partenerii nostri in ceea ce priveste externalizarea serviciilor de promovare a produselor financiar-bancare sau a serviciilor de colectare a creantelor.

Dovada acestui statut o reprezinta faptul ca fiecare proiect inceput ca si proiect-pilot s-a tranformat ulterior in colaborare de lunga durata atingand volume semnificative.

Extinderea teritoriala a activitatii

CYCLE CREDIT a fost infiintata in Atena, Grecia, si a devenit un lider in domeniul recuperarilor creantelor prin colaborarea cu organizatii bancare internationale si locale.

Ca pionier al industriei si in cadrul politicii sale de dezvoltare a afacerii si de extindere teritoriala a operatiunilor Cycle Credit a infiintat o filiala la Bucuresti, Romania sub numele de CYCLE EUROPEAN S.R.L, extinzandu-si astfel activitatea in peninsula balcanica.

Urmare a dezvoltarii afacerii din Romania, Cycle Credit a facut si al doilea pas in cadrul politicii sale de dezvoltare in Balcani, prin infiintarea la inceputul anului 2007 a CYCLE SERBIA, cu sediul in Belgrad, infiintarea la inceputul anului 2009 a CYCLE BULGARIA, cu sediul in Sofia, precum si prin infiintarea la inceputul anului 2014 a CYCLE TURKEY, cu sediul in Istanbul.

Misiunea noastra:

“Avand incredere in Legalitate, Profesionalism, Resurse Umane Calificate si intr-o Tehnologie Avansata tintim sa Atingem si sa Depasim cerintele si aspteptarile clientilor nostri!”

Resurse umane

In prezent activitatile CYCLE EUROPEAN sunt asigurate de catre o echipa specializata de experti. Persoanele pe care le alegem sa lucreze pentru noi sunt tineri entuziasti si dinamici, iar activitatile prestate de ei se adapteaza in mod constant cerintelor colaboratorilor nostri.

Obiectivele firmei constau in perfectionarea aptitudinilor fiecarui angajat si in majorarea numarului de angajati, conform necesitatilor clientilor nostri.

Pentru a furniza servicii de calitate, CYCLE EUROPEAN acorda o atentie deosebita instruirii sistematice si permanente a angajatilor sai in vederea eficientizarii activitatii de incasare si a imbunatatirii serviciilor oferite.

Mai precis, printre activitatile de instruire se numara:

  • seminare interne pe teme specifice (de exemplu: procese de colectare, sisteme informatice, vanzari, incasari)
  • cursuri interne de perfectionare sau gazduirea de seminarii de specializare a operatorilor externi
  • prezenta frecventa la seminarii, simpozioane externe ce se desfasoara pe teren
  • imbunatatirea cursurilor de instruire cu materiale informative, carti etc.

Asistenta tehnica

Alaturi de cresterea permanenta a nevoilor in CYCLE a fost creat un departament IT, alcatuit din programatori si tehnicieni bine pregatiti, care se ocupa in mod eficient de orice necesitate ce poate aparea. Cei din urma asigura asistenta tehnica pentru sistemele Cisco si desfasoara o activitate continua de cercetare si dezvoltare in ce priveste implementarea si activitatile acestuia.

Aplicatia de management

Procesarea de date se desfasoara prin intermediul Sistemului de Management al Colectarii (aplicatia CRM), creata special pentru a acoperi nevoile tehnice ale firmei si pentru a extinde sau adapta cerintele fiecarui asociat. Sistemul este in mod vizibil superior programelor similare din domeniu si este intr-un proces continuu de dezvoltare si adaptare in vederea acoperirii oricarei necesitati ce poate interveni.

Sisteme de securitate – backup

Sistemul informatic ofera proceduri automate de salvare zilnica a datelor existente. Un server secundar tip oglinda, caracterizat de aceeasi structura se activeaza simultan si face posibil backup-ul in cazul in care pe serverul principal pot surveni pierderi de date.

Informatiile sunt stocate si pe suport optic (DVD), care se pastreaza intr-o arhiva securizata. Structura de retea are un sistem firewall hardware de tip built-in care impiedica orice accesare neautorizata prin internet pe sistemul local.

Telefonie/VoIP/IPCC

CYCLE EUROPEAN utilizeaza ultima tehnologie in materie de telefonie, Voice-Over-IP, furnizata de Cisco Systems prin Algosystems (Partener certificat al Cisco). Conform acestei tehnologii am reusit sa integram sistemul voce/date, precum si managementul informatic al apelurilor (primite si efectuate). Intregul sistem este controlat de o aplicatie dezvoltata de catre departamentul IT.

In urma colaborarii incununate de succes cu Cisco Systems, compania noastra a realizat implementarea unui nou sistem CISCO IPCC (Internet Protocol Contact Center).

De asemenea, pentru eficacitate si automatizare se foloseste un sistem autodialer predictiv.

Colectarea de creante

CYCLE EUROPEAN a infiintat Departamentul Colectare la finele anului 2005. Beneficiind de tehnologie avansata, precum si de standarde inalte de management, am devenit in scurt timp unul dintre cei mai importanti jucatori din piata in acest domeniu. Compania noastra a devenit lider in ceea ce priveste colaborarea cu toti partenerii sai, reusind sa ne impunem ca unul dintre cei mai importanti furnizori de astfel de servicii.

Unul dintre factorii care contribuie la atingerea acestor performante este organizarea operatorilor nostri in echipe dedicate fiecarui proiect. Fiecare echipa este coordonata de supervisori si Manageri de Colectare care sunt direct subordonati Directorului General.

CYCLE EUROPEAN are departamente specializate pentru procesarea cazurilor alocate de catre clienti / colaboratori. Acestea raspund intotdeauna nevoilor specifice fiecarui client.

Departamentul Juridic este dedicat procedurilor de recuperare a creantelor pe cale judiciara, prin echipa interna formata din avocati, precum si prin intermediul avocatilor colaboratori.

In mod concret, procedurile de recuperare sunt:

 – notificare prin telefon sau in scris

 Aceste doua tipuri de comunicare forteaza debitorul sa isi constientizeze datoriile. Este notificat cu privire la faza in care se afla debitul sau, cu dobanda actualizata, pentru a evita anularea cardului de credit sau a contractului. Incepand din acest moment, i se poate solicita sa achite suma restanta impreuna cu dobanda aferenta.

Serviciile call center-ului asigura clientilor discretie si incredere prin tehnologia de ultima ora pe care o folosim. Scopul activitatii noastre este de a fi la dispozitia clientilor nostri prin servicii telefonice complete, adaptate nevoilor identificate impreuna cu partenerii nostri.

 – colectare timpurie si tarzie (early&late collection)

 Cycle sfatuieste debitorul sa plateasca sumele datorate institutiilor financiar- bancare sau nonbancare cu care colaboreaza, debitorul fiind notificat prin telefon cu privire la sumele respective, actualizate. Daca nu este posibila achitarea debitului, firma noastra are capacitatea de a stabili un program de plati care se incadreaza intotdeauna in limitele specificate de catre colaborator.

– actiuni juridice

 In cazul in care au fost epuizate toate mijloacele de recuperare a debitelor pe cale amiabila este demarata procedura litigioasa prin actionarea in instanta a debitorului persoana fizica sau persoana juridica. In aceasta situatie Cycle prin avocatii proprii sau colaboratori va reprezenta interesele clientului in instantele de pe intreg teritoriul Romaniei asigurand in paralel asistenta juridica in toate etapele de desfasurare a procesului indiferent de instanta de judecata.

In momentul in care exista o hotarare definitiva si irevocabila favorabila se demareaza procedura de executare silita prin intermediul unor executori judecatoresti – colaboratori ai Cycle avand competenta pe fiecare judet /curte de apel din tara.

Politica de confidentialitate / Prevederi legale

CYCLE EUROPEAN este Operator de Date cu Caracter Personal inregistrat sub numarul 2381, conform art 24 alin.(2) din Legea nr. 677/2001.

CYCLE EUROPEAN nu dezvaluie si nu utilizeaza nicio informatie confidentiala in beneficiul propriu sau in beneficiul tertilor. Informatiile considerate confidentiale sunt inscrise (pe orice suport: hartie, electronic etc.) si verbal.

Procedurile de colectare a debitelor folosite de catre CYCLE EUROPEAN respecta toate legile aplicabile in domeniu.

Contact

Cycle European Srl

Soseaua Bucuresti Nord Nr 10, Cladirea O21, Et 4, Voluntari, Ilfov, Romania